Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks

 

Tak for et flot jubilæumsår!


Afslutningen på et flot jubilæumsår markeres på Skibbroen i Ribe lørdag
den 11. december kl. 15.00. Ribe har gennem hele 2010 stået i jubilæets tegn. Det har været et begivenhedsrigt år, hvor store som små arrangementer har været med til at give ripenserne og byens mange turister spændende og mindeværdige oplevelser. Jubilæumsåret har på forskellig vis afspejlet byens fornemme historie og kultur, men er også blevet et synligt tegn på byens stærke sammenhold og engagement.

Afslutningsarrangementet for Ribes 1300 års jubilæum skal markere afslutningen på et flot jubilæumsår, men skal samtidig markere en åbning, en fremadrettethed. Ribe har markeret sig særligt i år, men de stærke lokale kræfter vidner om, at også fremtiden vil byde på nye og spændende tiltag i Ribe.

Ved arrangementet overrækkes en tidlig julegave. Julegaven er tænkt og udført af Rune Stokholm Pedersen og Jonas Solem, to unge mennesker fra EUC Vest i Esbjerg. De har hele efterårssemestret arbejdet hårdt på gaven, som både kan forankres i Ribes historie, men også markere nogle af Ribes styrker fremadrettet. Rune og Jonas har arbejdet både selvstændigt og professionelt. De er et synligt bevis på, at vi kan vente os meget af unge spirende talenter, ikke blot i Ribe, men i hele Esbjerg Kommune.

 


Kunstneren Thomas Wolsing står for julegavens kunstneriske udtryk. I sit professionelle, kunstneriske virke arbejder han med flere forskellige medier – skulptur, installation, maleri og video. ”I et større perspektiv er det tid, proces, forfald, rekonstruktion i flere forskellige lag og betydninger, som interesserer mig” udtaler Thomas Wolsing. I forbindelse med jubilæets afslutningsprojekt er der opstået et spændende og kreativt samarbejde mellem kunstneren og de to elever fra EUC Vest.

Resultatet afsløres ved afslutningsarrangementet lørdag den 11. december kl. 15.00, hvor alle opfordres til at møde op på Skibbroen i Ribe. Ved arrangementet vil der endvidere v&ae