Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks

 

Hvorfor Ribe

 

Sydvestjyske Museer fejrer Ribes 1300 års jubilæum med åbningen af en stor aktivitetsudstilling med titlen “Hvorfor Ribe?”, der formidler, hvorfor byen Ribe blev anlagt – og hvordan – på grundlag af den nyeste forskning.

Udstillingen rummer en vifte af aktiviteter, hvor man som gæst kan bruge sanserne på vandringen gennem Ribes historie, og tilbyder således en helt ny måde at opleve historien på.

Oplev en eventyrlig rejse gennem Ribes 1300 års historie. Sammen med syv personer, der var der selv, kan du udforske de mange spor fra Ribes fortid og mærke historiens vingesus.

Hvorfor Ribe? taler til alle sanser, når vi fører vores gæster gennem 1300 års byhistorie på en vejbelægning, der strækker sig fra grusvej, over lervej til en knoglevej.

Ribes historie fortælles ukompliceret og ligefremt gennem syv personligheder, som alle har en mening, om hvordan byens historie har formet sig. Enten fordi, de selv var til stede, da begivenhederne udspandt sig, eller fordi de er nutidens arkæologer, som tolker de spor fortiden har efterladt. Mød for eksempel både den frisiske købmand, biskoppen og trællen.

Udstillingen er en del af Sydvestjyske Museers fejring af Ribe bys 1300 års jubilæum.

 

 http://www.ribesvikinger.dk 

 

Fakta om udstillingen:

Titel: Hvorfor Ribe?
Åbning: Lørdag den 5. juni 2010 - Kl. 10.00
Sted: Museet Ribes Vikinger - Odins Plads - 6760 Ribe - Tlf. 7688 1122